Jaka jest różnica między cateringiem standardowym a cateringiem z pełną obsługą

Oba rodzaje cateringu tworzą wysublimowane menu, aby zachwycić gości, ale na tym kończą się podobieństwa. Oto dogłębne spojrzenie na różnice w usługach gastronomicznych i sposób, w jaki obsługują różne wydarzenia, abyś mógł zdecydować, co jest odpowiednie na przyjęcie, specjalną okazję lub imprezę firmową.

Catering standardowy koncentruje się wyłącznie na jedzeniu, przygotowaniu potraw, opracowaniu menu, gotowaniu oraz dostawie jedzenia lub serwisie i sprzątaniu. W zależności od wybranego poziomu usług, może to również obejmować talerze, szklanki, porcelanę, sztućce i inne niezbędne akcesoria obiadowe. Chociaż niektóre firmy cateringowe oferują również usługi planowania wydarzeń, ściśle mówiąc, catering taki nie obejmuje koordynacji wydarzeń. Jeśli chodzi o organizację wydarzenia i ograniczenia budżetu, często kusi cię, by oszczędzić więcej, niż to konieczne. Jest to szczególnie prawdziwe, jeśli chodzi o ograniczenie kosztów gastronomicznych do minimum.

Jeśli planujesz małe spotkanie, z pewnością zachwycisz swoich gości dostawą z wyżywieniem i posiłkiem w formie bufetu.

wyżywienie

Firmy cateringowe po prostu dostarczają jedzenie, a Ty robisz całą resztę, zaopatrzony w biodegradowalne artykuły jednorazowego użytku, aby ograniczyć sprzątanie i ewentualne uszkodzenia do minimum. Jeśli jednak planujesz większe lub bardziej formalne wydarzenie, zwłaszcza przyjęcie weselne lub firmowe, bez odpowiedniego wsparcia rzeczy mogą się szybko skomplikować. Musisz wziąć pod uwagę swój czas, musisz mieć odpowiednie sztućce, obrusy, szkło i personel do pomocy i obsługi. W tym miejscu pojawia się catering z pełną obsługą. Kluczową różnicą, jaką znajdziesz zamawiając catering dietetyczny płock www.fitapetit.com.pl lub catering z pełną obsługą, jest personel. Każde eleganckie i bezproblemowe wesele czy duże przyjęcie przebiega jak w zegarku dzięki zespołowi profesjonalistów za kulisami. Pełna obsługa oznacza, że będziesz mieć barmanów i pracowników kuchni na miejscu, aby ustawić stoliki, zarządzać porcjami, zabierać brudne talerze i szklanki i sprzątać po gościach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here